"100 FOLLOWERS #GOALS #HAPPY #PROUD"

Gepubliceerd op 20 november 2018 om 10:57


Oké, de #goals is helemaal niet hoe ik het zie, of hoe ik het wil zien, of hoe ik ben.. Maar die andere twee... Men o men. Ja, ik ben super blij en ook super trots. Ik had niet verwacht dat ik dit kon en sterker nog, ik had niet eens het gevoel dat ik het ooit zou doen. Dyslexie, startende docent, is het wel sterk genoeg, klopt het wel wat ik vind, wil ik wel mijn mening delen met iedereen en ga zo nog maar door. Maar ik ben echt onwijs trots dat ik het gedaan heb en ik ben er blij mee, vandaar een extra blog. 


Dit idee, was er al lang, al heel lang. En dat heel lang komt vooral omdat ik er iedere dag wel aan dacht. En dacht ik er niet aan, dan kwam ik het wel tegen, waardoor ik er toch weer wel aan moest denken. Systemen, collega's zonder passie (dino's), bijzondere studenten, collega's met passie, studenten met talenten, schriftelijke toetsen, 100 e-mails, 4x overleggen per week en zo kan ik nog wel een uur door gaan. Maar deze keer, besloot ik, om het wel te doen. 


Het idee ontstond op een dinsdag. Ik kwam thuis en ik was er weer heel erg "klaar mee". En niet dat ik dan niets meer doe of ga mokken of ga zeuren, maar ik voel dan juist de drang om een superheld te worden. Dus ik was weer vol aan het vertellen, wat er allemaal anders kon, beter kon, wat ik daar aan ging doen en eigenlijk had ik alweer mijn baan opgezegd, was ik al bij 100 roc's op bezoek geweest, had ik al presentaties gegeven en was ik de held van de klas! Maar deze keer was het anders. Daar... Aan de waterkant... Ontstond mijn idee. Maakte onzekerheid en angst plaats voor passie en enthousiasme en ging ik er ineens voor. We gingen naar huis en thuis ben ik gaan nadenken, op woensdag was ik ook nog aan het nadenken en op donderdag had ik ineens een naam. Onder-wijs.nl, want, wij functioneren (vind ik) onder de wijsheid, wij kunnen meer dan dit, maar het is en blijft onderwijs. Dus daar was ineens een naam, van een naam ben ik gaan zoeken naar een goede website en vanuit daar ben ik maar gewoon gaan schrijven. Mooi instagrammetje erbij, want ik moest toch ergens lezers vandaan toveren. En nu... 1 maand later, heeft de dynamische wereld van social media, mij 100 followers gegeven, 7 mooie blogs en heeft de website 240 bezoekers gehad. Maar bovenal, heb ik ervaren, dat ik (ook dit) gewoon kan!!


En die ervaring, gun ik jullie allemaal. En dat is ook de conclusie van dit alles! Dat is wat ik wil dat jullie allemaal weten. Alle dino's, alle superhelden collega's, alle fantastische knikkende helden, ik wil dat jullie doen waar je goed in bent, waar je je goed bij voelt, dat je gelooft in jezelf want... Uiteindelijk kunnen we het allemaal. Het is geloven in jezelf, durven, proberen en visualiseren. Toen ik besloot het te gaan doen, liep ik thuis te grappen en grollen. Ik zou wereldwijd presentaties gaan geven, ik zou vanuit thuis gaan werken, ik zou over 10 jaar de mooiste en best bezochte website hebben... Ik zou het gaan maken!


En misschien denk je, wat ben je in hemelsnaam aan het doen. Je hebt 100 followers, 240 bezoekers op je website gehad. Maak er even geen feestje van, maar doe even rustig aan. Nee. Dat doe ik niet! Ik wil namelijk en ik hoop namelijk dat jullie hetzelfde gaan doen. Dat jullie ook dromen nagaan. Dat je passie gaat voelen, dat je warm gaat lopen voor iets of iemand en dat je dit gaat voortzetten. En als je dit al doet, hou het dan vast en deel dit! Want... 

Dan doen onze studenten dat ook! 

Rating: 4 sterren
1 stem


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.