"Alle hens aan dek"

Gepubliceerd op 7 december 2018 om 16:30

Ik ben zo trots op die gasten. Ik zit in mijn auto terug naar huis. Het regent ontzettend, maar voor mij straalt de zon. Ik ben op bezoek geweest bij een AZC, samen met mijn grappenmakers. Leerjaar 1 en leerjaar 2 zijn samen met mij mee gegaan tijdens het praktijkleren. En dit was een groot succes! 


Onder leiding van een student uit leerjaar 2 gingen we op pad. Het blijft spannend voor mij. Ik geef tijdens het praktijkleren volledig de regie uit handen. Zij bepalen; zij maken zelf de dag! 
Knutselen, koekjes bakken, minidisco, meeleeftheater (Jep het blijft een recreatieopleiding) alles kwam voorbij. Het promoten van de activiteiten, het uitvoeren van de activiteiten een sporttoernooi waarbij er zeker 30 jongeren aan het voetballen waren samen met mijn 2 studenten. Kippenvel! Zo ongelofelijk mooi om te zien hoe mijn studenten hun gedrag aanpassen, hun "misschien wel angsten" opzij zetten en de leiding nemen. De leiding over de organisatie maar ook over het contact maken met de bewoners. Ik ben ongelofelijk trots! 


En daarop wil ik eigenlijk doorpakken. Ondanks de drukte van kerst en ondanks dat we soms denken, ik trek het niet meer. Is het door deze top studenten haalbaar om door te kunnen gaan. Ik spreek regelmatig collega-vrienden en ik hoor het ze allemaal zeggen; voor mijn studenten kom ik mijn uit! 

Rating: 5 sterren
1 stem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.