"ALS DE VERVELING TOESLAAT, IS DE VAKANTIE WEER VOORBIJ!"

Gepubliceerd op 6 januari 2019 om 16:30

Potverdikkie, wat was dit een fijne kerstvakantie zeg. Eigenlijk vind ik het al fantastisch dat we in het onderwijs de week voor de vakantie al lekker beginnen met borrelen. Ik werk op verschillende locaties, dus heb ook verschillende borrels mogen meemaken. Op kantoor, in een leuk cafetje, door de hele stad, en gewoon op school met de studenten. Maar deze vakantie... Had van mij nog wel veel langer mogen doorgaan. 


Ik stap vrijdag in mijn auto en kijk mijn collega aan... "VAKANTIEEEEEE". Als twee peubers kijken we elkaar met pretoogjes aan. Shit.. hier waren we aan toe. Je ziet het aan de frequentie van mijn blogs en ook aan de kwaliteit; het was een drukke periode. En ik voel mij erg gelukkig geen seconde vervelend over, omdat ik weet dat jullie het allemaal begrijpen en gevoelt hebben.. Ik ga er tenminsten vanuit dat er veel onderwijzers deze blogs lezen (oh ja.. en mijn moeder, die is wellicht de grootste fan!) Maar... het was wel even tijd voor een vakantie. Ik had geen idee meer wat ik aan het doen was, was het overzichtig volledig kwijt en had geen inspiratie meer om te schrijven. Ik maakte voor mijn gevoel ook niets meer mee en (het zal ook zeker aan mijn leeftijd liggen) maar ik dacht zelfs dat onderwijs niets meer voor mij was. Ik vond het gewoon niet meer leuk! De studenten wel; het lesgeven, de studenten helpen met hun problemen, door de stadrennen omdat we jachtseizoen doen tijdens de praktijkdagen, dat allemaal wel. Maar die taken er omheen.. Hou toch op. 


Het zijn zo veel dingen die op je afkomen als docent. Dat is gewoon niet niks! En begrijp mij niet verkeerd, dat is in iedere baan, zeker weten. Maar ook in het onderwijs! Misschien is dat ook wel het mooie aan onderwijs; er kloppen wat dingen niet, maar onze studenten kloppen wel! En daarom blijven wij (docenten, administratief medewerkers, leerplicht en ga zo maar door) werken in het onderwijs! We zien die gasten binnen komen en het is alweer een groot feest! 


En die fijne, welverdiende vakantie, dat was ook een groot feest. Familiehuisjes in Drente, strandwandelingen in Schevingen, sushi en shoppen in Utrecht, Netflixen en de hele dag gezonde hapjes eten, oud&nieuw-borrels met familie, het bezoekje aan de Ikea en vergeet de intratuin niet, familiebezoekjes, vriendenbezoekjes, uiteten met vriendinnen, het was zó fijn! Zelfs de laatste dagen waarin ik als een soort van stofdoek door het hele huis ben gegaan, de kerstboom heb afgebroken en de lampjes van de muur af heb getrokken, waardeer ik nu nog! Het begon gisteren ongeveer, dat ik wat minder leuk werd voor de medemens (vooral die medemens met dezelfde huissleutels als ik :)... ). Ik voelde dat die maandag dichterbij kwam en ik moest nog zoveel; tijdschriften lijsten, nog alles even met een doekie schoonmaken, stofzuigen en dweilen. En in plaats van (zoals voor de vakantie) te wachten totdat de kabouters het hebben gedaan. Dacht ik; Kom op jij! Van die bank af en laat het gebeuren. Binnen no-time was alles clean.


En zo werd ik vandaag ook wakker; "ik ga 3 dingen doen vandaag. 1) gezond eten halen en gezonde baksel voorbereiden voor de komende werkweek. 2) mijzelf voorbereiden op het werk morgen; to-do lijstjes maken en de agenda up to date maken. 3) nog 1 avondje he-le-maal genieten. Zo gezegd, zo gedaan en het voelde top! Totaal weer in controle, de touwtjes weer in mijn handen en dat vind ik toch wel heeeeul erg prettig. En daarom ook weer een blog. 
Ga toch weg jogh. Ik heb niets meer te vertellen. Je hebt genoeg te vertellen jij! Dus go, go, GOO!


We maken er een inspirerend 2019 van. Natuurlijk met alle standaard dingen; gezondheid, liefde, geluk, veel lachen, zonnestralen, maak er wat gezelligs van. Maar ook met passie, doorzettingsvermogen en een inspiratiebron voor velen! Want weet je... 1 ding was ik vergeten.. Hoewel ik dat altijd zelf het hardste roep....

Als wij inspirerend zijn, zien onze studenten dat ook!

Rating: 5 sterren
1 stem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.