"NOT a problem"

Gepubliceerd op 27 januari 2019 om 17:07

Het was mijn eerste onderwijsbeurs ooit. Ik ben normaal gesproken niet zo van de beurzen. Ik vind dat wat spannend. Met zijn alle rondlopen, met elkaar praten, netwerken, dat is eigenlijk niet zo mijn ding. Wat heel raar is voor iemand die haar gedachtes en bevindingen op een website zet bedenk ik mij nu.. Misschien was ik wel niet zo, maar ben ik nu wel zo. Dat kan natuurlijk ook! 


Samen met mijn oud omgangskunde-studenten-vriendin ging ik samen na de beurs. De eerste groei werd al duidelijk voordat we op de beurs waren. De groei van vriendschap, van studiegenoot zijn wij geëvalueerd tot echte vriendinnen, tot matties. En die groei vind ik maar wat gaaf! Daarna de beurs op, veel rondkijken en in de eerste meters vind ik het vet. Goede sfeer, mooie aankleding.. Ik vind dit wel leuk. Wij lopen naar het plein waar allemaal opleiders samen zijn gekomen. We schrijven ons bijna in voor de master N, master Sen, onderwijswetenschappen etc. etc. Vet! Ik zie in mijn Mattie dezelfde drive om te knallen. Hoe langer we op de beurs lopen, hoe meer ik opzoek ga naar het mbopodium. Ik zie het ene leuke na het andere, maar veel stopt... Bij het vo. 


Ik merk dat ik het jammer vind. De grootste bevolkingsgroep studeert aan het mbo, je zou het bijna vergeten. Ik word weer vrolijk als ik een vrouw tegen het lijf aan loop die een fantastisch bordspel heeft ontwikkeld voor de seksuele voorlichting. Top! Want... Dit is het eerste wat ik tegenkom voor het mbo. Daarna worden mijn Mattie en ik door een onwijs jong team gevraagd om een spel te spelen. Wij altijd! Dit jonge team laat ons proeven aan een super tof spel; interactieve burgerschapsprojecten. We lopen verder en ik kom van allerlei leuke dingen tegen, voor in het basisonderwijs, vmbo. Omgangskundige zaken; gelukskoffer, groeispellen, lob-lesmateriaal..  Ik vind omgangskunde tof! Maar ik mis het voor het mbo en die groei, die ontwikkeling, daar wil ik mij wel voor inzetten. 


De inspiratie die ik voel om nog meer te vechten voor ons mbo, voor onze talenten en onze toppers, word alleen maar groter. Ik voel allemaal weer grote dingen op komen en toffe ideeën. NOT is een inspiratie. Voor alles wat ik niet wil en voor alles wat ik wel wil. Ik wil meer aandacht voor het mbo, op alle lagen! Eigenlijk wil ik ook meer omgangskunde. Niet alleen op school, maar overal. Iedereen die werkt met mensen, zou omgangskunde moeten kunnen aanraken. En eigenlijk wil ik zelf ook meer, spreken voor grote groepen, studenten helpen in de klas, lesmateriaal maken en... Minder zeuren en meer doen! Nieuwe dingen maken, deze verspreiden en met zo veel mogelijk mensen, zo veel mogelijk betekenen voor onze mbo'ers. Ik loop met mijn mattie langs de kraampjes... Genoeg inspiratie voor vandaag! Na 2,5 uur lopen we de beurs af. 


We besluiten in de stad nog een "happie" te pakken en gaan daarvoor even langs bij "mijn" inspiratie, op zijn werk. Als ik hem van de trap zie lopen, voel ik ook daar ineens een groei. Wat een rust om hem te zien, te weten dat je elkaar lief hebt, dat je elkaar stimuleert tot het beste uit jezelf te halen, of zoals mijn wereldhelft is "gewoon doen wat goed voelt, zonder besef van grote of waarde" zijn wie je bent, of dat nou klein is of groot. Na een kort babbeltje en een fijne glimlach, gaan mattie en ik de stad in. We praten over van alles en natuurlijk ook over school. Ik zie dat jij ook gek bent op je studenten, mattie. Dat je er kei hard voor werkt. Gedurende het gesprek kom ik achter een nieuwe groei, een nieuwe ontwikkeling. Ik wil blijven lesgeven maar ook echt nog veel meer. En dat ga ik stap voor stap gewoon doen...

Ik wil meer doen voor het mbo en weet je... It is NOT a problem

Rating: 5 sterren
1 stem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.