"een leven lang leren"

Gepubliceerd op 4 februari 2019 om 20:46

Yep.. Ik ben er "zo eentje". Iemand die zijn hele leven lang wil leren. Iedere dag, door kleine dingen, door collega's met bijzondere uitspraken, door studenten en hun eerlijke meningen en door mijn inspirerende privé omgeving. Maar ook door grote dingen, zoals een nieuwe opleiding. Een masteropleiding! Daar ga ik weer, positieve wervelwind. 


Het is nu 7 maanden geleden dat ik bij mijn diplomauitreiking aanwezig was. Mijn hbo docent omgangskunde, was na 4 jaar deeltijdopleiding voorbij. En geloof me... Ik was blij! Ik vond het studeren fantastisch, super inspirerend en he-le-maal het einde. Zeker mijn onderzoek vond ik heerlijk. Veel lezen, veel nieuwe dingen leren, veel discussies en vooral veel verse munttheetjes met mijn geëvalueerde studievriendin ander mijn laptop. Iedere woensdag, ieder weekend, ik zat vol in de boeken. Naar de bibliotheek, online, printen en arceren ik heb van mijn onderzoek echt genoten. Nu is het punt gekomen dat ik graag meer wil, een nieuwe stap. Niet zo zeer omdat ik persee moet studeren of het "studentenlevendje mis". Nee helemaal niet zelfs, ik vind 5 dagen in de week werken top en vind het ook heerlijk om hard te werken. Maar ik ben gewoon nieuwsgierig. Te nieuwsgierig nog. Ik wil nog veel onderwerpen helder krijgen...en dan vooral het leren leren en de werking van de hersenen. Ik denk dat dat als docent omgangskunde een mooie toevoeging is. Dan zou je zeggen dat ik gedrag en de cognitie kan combineren samen. 


En vind ik dat dan niet spannend? O zeker wel! Een master... "Wat ga je doen jij?!" Net uit de studieboeken en we willen er al weer in terug duiken. Daarnaast vond ik de stap om aan een hbo te starten eng, maar wel prima. En dit vind ik echt mega mega mega MEGA spannend!!!!!!! Een master is een hoog niveautje, universiteit... Ohja, en mevrouw onder-wijs.nl bedacht ook nog dat een Engelstalige studie wel leuk is. Ik heb geen idee en vind het (komt ie weer) super spannend maar zoals het er nu naar uit ziet, gaan we er wel alles aan doen, om het te doen! 


Voor nu ben ik vooral geïnteresseerd in de master onderwijswetenschappen of onderwijskunde. Leren leren! Mijn idee staat nog in de kinderschoenen en "het praktijkonderzoek" moet nog vol starten, maar ik heb er eigenlijk wel zin in. Stel je voor... Over 2,5 jaar een nieuwe diploma opzak! Weer een stapje erbij, nieuwe overwinning, weer wat geleerd, weer aan mijzelf laten zien dat de wereld aan onze voeten ligt!

De wereld ligt aan onze voeten, ook aan die van jou! 

Rating: 4.5 sterren
2 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.