Eh... Mij te druk hier!

Gepubliceerd op 21 september 2021 om 21:44

Vandaag mochten wij naar een sportdag! Georganiseerd door Special Heros en dit is toch altijd wel spannend... 's ochtend hoor ik leraren in de gang; "Hoe doen we dat met de telefoons? Hebben we een bus indeling? Hoe laat zijn we terug? Rijdt iemand extra met zijn eigen auto, voor als het leerling X niet lukt?" Allemaal prikkels en dan zijn de leerlingen nog niet eens op school. 


Al snel zitten we in de bus en zijn we onderweg naar de sportdag. Naast me heb ik een van mijn leerlingen. Ik noem hem even leerling A. Leerling A vindt het spannend, heel erg spannend. Leerling A zit natuurlijk niet zomaar op een speciale school en zijn 'problematiek' (ik zeg liever uitdaging) zorgt ervoor dat het allemaal nóg spannender wordt. Ik kijk hem aan en haal zonder woorden te gebruiken een koptelefoon uit mijn tas. Het dempen van geluiden, kan voor leerling A prikkels weghalen, waardoor hij ietsie pietsie kan ontspannen. Leerling A kijkt mij opgelucht aan en neemt de koptelefoon aan. Ik zie de spanning afnemen in zijn lijf en gedurende de rit, is leerling A relaxt. 


Aangekomen bij het sportveld, zie ik meerdere bussen, meerdere scholen en word ik mij ervan bewust dat dit niet perse een prikkelarme omgeving is. Ik besluit om hem niet 'uit te nodigen' tot uitdaging maar even te laten landen. Ik ga qua taal over in de 3de persoonsvorm en neem leerling A figuurlijk bij de hand. Ik kies een rustige plek op de tribune waar we wachten op de speech van de burgermeester. 


De burgermeester begint een verhaal over hoe gezond sporten is en hoe belangrijk dat is. Ik ben het er helemaal mee eens, maar ben vooral gefocust op mijn klasje. Oef.. gespannen gezichten. De burgermeester praat maar door en ik ben direct al trots op die 9 gasten die keurig netjes zitten te luisteren naar de burgermeester, hoewel ze bijna ontploffen van de spanning. De bugermeester sluit zijn verhaal met een energieke: "Hebben jullie er zin in?!" waarop alle leerlingen "JAAA" schreeuwen! Behalve leerling A. Leerling A krijgt mij strak aan en zegt: 

" Ik niet juf, mij te druk hier."

Ik begin te glimlachen en leerling A vraagt me waarom ik glimlach. "Nou zeg ik, ik vind het zo knap van jou dat je het spannend vindt, maar toch probeert!" Oh? Echt waar juf? Ja, echt waar! En weet je ... Spanning hoort er ook een beetje bij, de juf vindt het ook een beetje spannend. 

" Oh oké juf, dan ga ik het ook gewoon proberen". 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.