Ja.... Dit ben ik.

Gepubliceerd op 4 oktober 2021 om 18:40

Yep... Hilarisch vind ik dit. Mezelf voorstellen op een website die voor mij, al heel lang, heel erg bij mij hoort. Dus voor mij is het vanzelfsprekend dat ik dit ben, dat ik deze verhalen schrijf, maar jij hebt geen idee wie ik ben. Oké, lekker blablachocoladevla! We gaan het ff concreet maken. Degene die de verhalen schrijft, ben ik. Steffie van der Meijden!


Ik ben dus Steffie, vandaag te dag 29 jaar jong en wonende in Nijmegen. Ik ben geboren in Den-Bosch (yep een echte Bosschenaar) en toen ik aan deze website begon woonde ik daar ook nog. Een paar maanden na het starten van onder-wijs.nl ben ik gaan werken in Zeist. Bij een gesloten jeugdinstelling. Dit heb ik ongeveer 3 maanden gedaan, vond ik niet zo leuk laten we maar zeggen. Maar daar later meer over. 
Ik vind het best spannend om te schrijven over mezelf. Omdat het me bewust maakt, van wat er allemaal kan veranderen in korte tijd. Kijk maar naar deze site en koppel dat alleen al aan waar ik op dat moment woonde. Tijdens deze site heb ik gewoond in boxtel - utrecht - boxtel en Nijmegen, das best veel! Maar ergens ben ik nu wel zover om dit op te schrijven. Dit is soms ook het leven. 
Spannend vind ik nog wel dat mijn collega's, oud-collega's of vrienden van vrienden dit nu ook kunnen lezen. Dat ze weten dat ik dit ben. Maar ergens, loop ik bij sommige ook de deurplat om te vertellen wat ik allemaal voor hele leuke dingen doe op mijn website. Zoals ik heel vaak tegen mijn leerlingen zeg: "Kijk naar de situatie, het is nieuw en dus spannend. Spanning hoort bij nieuwe dingen". 


Even een soort van "wie ben ik dan..." Ik ben 29 jaar, woon in Nijmegen en heb bruine haren (geintje). Ik woon samen met een heel leuk vriendje (ook leraar! Yeppp... Ik hoor het je denken #11wekenvakantieeeee!) en met een heel lief klein hondje Bindi! Daarnaast heb ik twee hele lieve ouders en heb ik daar in de loop der jaren ook nog 2 bonus-materiaal door bij gekregen. Mijn mam is zo'n uberlief mens, wat al mijn blogs leest en taalfoutjes appt. Mijn pa is iemand die niet weet hoe je een website opent maar wel denkt dat ik ooit op TV komt hierdoor. Ik heb ook nog 4 bonusbroers en twee bonuszussen erbij gekregen waarvan 1 van die broers een kleine ukkie op de wereld heeft gezet. En van die uk ben ik dan weer voogd en ik neem die taak dan ook zeer serieus. 


Ik heb vet leuke vriendinnen in allerlei groepjes en gewoon los. Ik heb dus een mega lief en leuk vriendinnengroepje van 5 meiden, waarmee ik binnenkort naar Ibiza ga. Ik heb 1 vriendin, die eerst een collega was maar waar ik nu niet meer zonder wil. Ik heb 1 zo'n vriendin die ik al 20 jaar ken, waar ik dus niet meer zonder kan omdat ze te veel weet en ook niet meer wil trouwens. En, die collega vriend en forever friend, hebben 2 kindjes. Ben ik ook zo gek op! En dan heb ik nog 2 vriendinnen daar en nog 1 vriendin daar en lalalaaa. Oh en ik heb schoonouders en een schoonbroer, ook heel lief en leuk. En.... Die werken dus (bijna) allemaal in het onderwijs! Behalve mijn schoonpa, dat is mijn trouwe bordspelletjes maatje. Wij verslaan samen de hele familie. Op TV kijk ik graag documentaires en dat moet dan zo problematisch mogelijk zijn. Nee, dat is niet waar... Maar wel echt. En dan vaak toch ook over jongeren/kinderen met problematieken. Ik lees... Maar lees een boek nooit uit. Te weinig rust voor. Oh en ik geef op dinsdagavond sportlessen! Bij een sportschool waar ik ongeveer 10 jaar geleden begonnen ben met lesgeven en daar ben ik nu weer terug. Als sportdocent en coördinator groepslessen. Ja ik doe heel veel.. Nee, ben nog niet onderuit gevallen, ja ik pas op. Ja komt echt goed. Oh ja.. En ik drink graag een drankje met vriendinnen, ga heel graag met vriendlief op vakantie met de tent. Ik probeer dan een beetje te surfen, maar ga 9 van de 10x onderuit. Vriendlief niet trouwens. Die kan alle sporten #gymleraar. Ik lees op vakantie wel boeken uit. Nee, niet waar eigenlijk... meer tijdschriften. En ik kook graag, ook nog is ;). Oh en. Ik knutsel robotime diy. Mijn held klassenondersteuner Mike zou lachen nu, word gek van deze verhalen over mijn huisjes knutsel.


Mijn opleiding is trouwens docent omgangskunde. En daar is de ellende begonnen. De passie is daar écht aangewakkerd. Daar ben ik zo gemotiveerd geraakt. Ik startte met pijn in mijn buik aan die opleiding. Ik had een Mbo-opleiding achter de rug en ik kon zeker geen HBO aan. Dyslexie en ik dacht altijd "dat ik dat gewoon niet kon". Studeer ik ff af met een 9, werd ik toch wel blij van. Zeg trouwens niets over of je goed bent in je werk. Ik weet eigenlijk helemaal niet of je iets aan deze blog hebt. Waarom zou je dit allemaal willen weten? 

Misschien omdat het nodig is voor de vervolgstappen die ik voor mezelf in petto heb.
Thanks!

Rating: 5 sterren
1 stem

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Mams
9 maanden geleden

Leuk ... maar ook heel veel 😅

Heel drukkig

Steffie
9 maanden geleden

Dat is soms ook mijn leven haha. Leuk, heel veel, maar druk! Bedankt voor je reactie!

Joske
9 maanden geleden

Eens een topwijf, altijd een topwijf! Trots op jou dat jij je dromen najaagd! Leuk om op deze manier te lezen hoe het nu met je gaat! Good luck girly! Liefs van ook een onderwijsgek

Steffie
9 maanden geleden

Heeey! Dat is leuk een reactie van jou! En ook lief dat je de moeite neemt om te reageren. Hopelijk kunnen we elkaar d.m.v. de reacties volgen. Heel veel liefs terug!

Suus
9 maanden geleden

Wat een wervelwind bericht. Super spannend om jezelf zo bloot te geven. Maar spanning hoort erbij 😉

Steffie
9 maanden geleden

Hopelijk een positieve wervelwind haha. Spanning hoort er inderdaad bij! Grappig; is binnenkort de titel van mijn blog

Stiefzussie
9 maanden geleden

Leuk geschreven Stef, net zo chaotisch als je bent. Ben blij met onze band samen en ik ga je blogs zeker lezen. Denk ook aan jezelf en neem tijd om te ontspannen! X