Collega's...

Gepubliceerd op 7 oktober 2021 om 18:40

Bij iedere werkplek heb je ze... Collega's. 
Sommige zijn leuk, sommige zijn stom en sommige zijn gewoon "het grijze gebied". Dat is bij mij natuurlijk ook.. Met sommige collega's app ik in het weekend en van sommige weet ik het nummer niet. Maar.. 1 ding is tijdens deze baan écht anders. Ik vertrouw mijn collega's allemaal.


Fijne collega's zijn voor mij echt een must. Ik kan niet zonder mensen, leuke mensen. Ik heb altijd erg genoten van mijn collega's. In de sportschool was het lachen-gieren-brullen en stonden we bij personeelsfeestjes tot 06:00 uur te dansen op de loopband. Op het MBO heb ik veel geleerd en was de maandag "kantoor-dag" een soort van schoolreisje zonder Ritalin en tijdens mijn vorige baan heb ik met grote ogen gekeken en mogen leren. En dan nu... Deze baan! 
Ik heb hier een combinatie van "enthousiastelingen, doorzetters, experts en zo'n mega, mega lieve mensen. Mijn collega's zijn soms knetter gek, op vrijdagmiddag zijn we drukker dan de leerlingen zelf, maar ze zijn zo'n bron van inspiratie. Iedere collega heeft wel iets wat ik van hem of haar wil leren. Zo hebben we een collega die al 100 jaar meedraait in het vak en zichzelf daardoor een soort van autisme specialist heeft gemaakt, die altijd voor je klaar staat en helemaal enthousiast meezoekt naar wat werkt voor een leerling. En ik heb een collega die denk ik, de beste meester is die ik ken. Ik heb een collega die mijn ride or die is op het werk en ik heb een collega waarvan ik mega veel leer qua implementeren en men.. Ik kan zo nog wel even doorgaan! 


En zo ben ik dus eens na gaan denken, hoe het kan, dat ik zo blij wordt van deze collega's. Dan komen bovenstaande onderwerpen allemaal voorbij, maar dat is het niet... 
Sommige collega's heb ik al eens met een traantje gezien of horen zeggen " Ik vond het pittig vandaag". Ik ben daar niet naar opzoek en dat is ook niet altijd leuk op het moment, maar dat maakt iedereen wel écht en laat zien dat je niet alleen bent.


Soms ben je gewoon kwetsbaar bij ons op het werk.. Heb je een baaldag of ben je onzeker, twijfel je over of je dit werk wel kan, heeft 1 leerling je even 'gek gemaakt' of heb je een confronterend gesprek met een collega. En dat is hier, gewoon oké. Part of the job. Eigenlijk kunnen wij altijd bij elkaar terecht en daarom werk ik graag bij mij op school. Ik rij er 2 uur per dag voor en soms maakt me dat best wel moe. Maar ik zou niet in het VSO willen werken, als ik niet zo'n sterk team achter mij had. Het gebeurt bijna nooit, maar bij een escalatie, zorgt iedereen voor elkaar. Ervoor, tijdens en na de situatie. Er is niemand die alleen staat, echt niemand. Op "zo'n dag" hoor ik de hele dag mensen aan elkaar vragen: "Ben je oké? Kan ik wat voor je doen?"


Ik ben eigenlijk best wel trots op mijn collega's. We delen heel veel met elkaar en soms vergeet je dat. We doen best pittig werk en soms vergeet je dat ook. Maar... Ik wil ook niet vergeten te benoemen dat we hierin gefaciliteerd worden. Onze CvB (College van begeleiding) loopt regelmatig langs, komt iedere ochtend even binnen en denkt mee als het even kan. 


En buiten dit alles... De vrijdagmiddag. Dat is een gekke huis! Zitten we kei hard te lachen over alles wat er gebeurt is, ventileren we even en spreken we de weekenden door. Soms praten we over wat er anders zou mogen. Over wat je volgende week beter wil doen of waar je echt trots op bent. Ik zou eigenlijk iedereen willen uitnodigen bij ons op school te solliciteren. Het is namelijk echt heel fijn bij ons. 

En niet alleen op vrijdagmiddag.

Rating: 5 sterren
2 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

William Buys
9 maanden geleden

Heel herkenbaar en zeer treffend verwoord vanuit de menselijke emotie!