"Werkt het dan nog wel?!"

Gepubliceerd op 15 november 2021 om 13:09

Davey kijkt mij met grote ogen aan en met zijn hand op zijn buik. Hij zegt niets...
Ik zie dat hij er minder fit uit ziet vandaag en dat zijn ogen waterig zijn. Ik denk dat Davey zich niet lekker voelt. Is het spanning of is hij ziek?! Een van de vragen die ik mij binnen het VSO voortdurend afvraag, wat ik best pittig vindt. Toch een hele verantwoordelijkheid.


"Juf..."
Ja Davey, wat kan ik voor je doen? 
"Ik heb pijn, ik voel mij niet goed". 
Ik zie het jongen, wat vervelend! Kom, dan lopen we even naar de achterwacht. 
Kan je mij uitleggen wat je voelt? 
Alsof iemand aan mijn darm trekt. 
Ben je al naar het toilet geweest? Hoe ging dat? 
Dat ging echt helemaal fout. 
Wat kan ik voor jou doen nu?
Zullen wij mijn moeder bellen? En vragen wat ik moet doen? 
Dat lijkt mij een goed idee...


Met moeder bespreek ik dat het misschien handig is dat Davey een paracetamol krijgt. Vanochtend voelde hij zich nog goed. Daarnaast geeft moeder aan dat ze Davey niet heeft gehoord over spanningen of dat hij ergens zenuwachtig voor is. Ik stel het plan voor aan Davey en ook hij is akkoord. We gaan het eerst proberen met een paracetamol. 


"Hier jongen, je mag de paracetamol in nemen. Ik ga even naar het toilet."
Als ik terug kom van het toilet staat Davey te draaien op de gang. "Juf! Help, ik kan het niet doorslikken zonder water". Ik pak voor Davey een glas en vul het met water. Als ik hem de paracetamol en het glas water gegeven heb, gebeurt er niks. 
Lukt het Davey?
Nee... Ik kan het niet doorslikken! 
Zullen we het pilletje door de midden breken? 
Werkt het dan nog wel?
Ja zeker, geloof me. 


Wat voor mij zo vanzelf sprekend is, is voor Davey verschrikkelijk. Het vraagt veel van hem, hoewel hij zich al niet lekker voelt. Ik word me ervan bewust dat het bieden van veiligheid ook nu. zeer belangrijk is. Door hem te helpen en vertrouwen uit te spreken, slikt Davey de paracetamol door. 

Beterschap Davey, ik hoop dat je snel beter bent. 

de namen die gebruikt worden in de tekst zijn niet de echte namen.

Rating: 0 sterren
0 stemmen

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.