"Wat is er aan de hand joh?!"

Gepubliceerd op 5 december 2021 om 20:39

Ik vind het tof om onderwerpen aan te snijden die wat oproepen. Schrijven over seks, pesten of extreem gedrag vind ik heerlijk! Vooral als het iets oproept, laat het maar gebeuren.. Dan komt er namelijk een gesprek en komen we allemaal verder. Dit onderwerp is volgens mij niet zo moeilijk meer, volgens mij zijn we het het inmiddels eens. 't gebeurt alleen niet...


Amir is onze proefvoetballer van de klas. Zoals hij zelf zegt; ik ben de beste, ik ben beter dan Ronaldo. Ik vind het allemaal prima, probeer hem alleen te leren dat hij niet overal de beste in hoeft te zijn en dat het hebben van plezier ook heel belangrijk is maar verder.. Is Amir beter dan Ronaldo.
Amir is een heerlijk kind, is sinds drie jaar in Nederlands, spreekt al redelijk goed Nederlands en is een superster op gebied van rekenen. Nette jongen, lieve jongen, alleen wat vol van zich zelf #Ronaldo. 
Voor mij een kind waarin ik potentie zie, een jongen die, misschien wel meer kan dan zich ontwikkelen op het VSO. Met goede ondersteuning, zie ik hem ook nog wel naar een andere school gaan. Naast dat hij lief en netjes is, kan je ook enorm om hem lachen. Zijn "Budank juf Steefie" vind ik heerlijk, is schattig en heel aandoenlijk tegelijkertijd. Zoals ik al zeg, Amir is onze Ronaldo. Amir voetbalt 3x in de week; 2x trainen en 1x een wedstrijd. Op donderdag vertelt hij tegen wie hij zaterdag moet spelen en bespreekt hij met mijn collega Mike de tactiek. Op maandag zie je of hij gewonnen of verloren heeft. Amir leeft voor zijn sport; voetbal!


De afgelopen week was Amir, Amir niet. Plat gezegd: Hij was niet te houden. Man o man. Hij wilde continue aandacht, sprak herhaaldelijk door mij heen, stond midden in de uitleg op, liep voortdurend van zijn tafel naar mijn bureau, wilde 30x plassen per dag en was de he-le dag aan het praten; de hele dag. 


Ik trek het niet meer, ik kijk Amir aan. 
"Amir, what's going on?! Wat is er aan de hand?! 
Eh.. Ik ben druk Juf Steefie. 
"Ja goeiemiddag, dat hoef je me niet te vertellen. Heb je een idee hoe dat komt?"
"Ik weet nie juf. Ik merk zelf ook. Ik ben druk". 
"Oké, relax, kan gebeuren. Loop even 3 rondjes om de school. We gaan samen kijken wat er lukt en wat helpt". 
Even later komt Amir terug in de klas... 
" JUF STEEEEFIE, Helpt niet, ik ben nog steeds druk". 
"Oké, dan is het even zo, speel lekker een spelletje met Randy en dan laten we het hierbij vandaag. Maar... Zullen we samen nadenken hoe het komt?"


De volgende ochtend komt Amir binnen. 
"Juf Steefie, ik weet". 
"Fijn Amir, kom bij me.. Wat is er aan de hand?"
"Ik kan niet voetballen Juf Steefie. Wij mogen niet meer oefenen bij de club". 
"..." 


Ik kijk mijn collega aan... "Fuck, dit hebben we niet gezien". Ik baal oprecht dat ik hier niet over na heb gedacht. Door de scherpe maatregelen, kan Amir niet meer voetballen. Die gozer zit op 300% van zijn energielevel. Kan zijn energie nergens kwijt en neemt dat mee naar school. Gooi daar een 5 december en kerstviering overheen en Amir zit tegen het plafon kan energie. 
"Je hebt gelijk jongen, hier heeft de juf niet over na gedacht.."
Weer kijk ik Mike aan; "Check?!" "Check."

Lieve dames en heren,
Jullie mogen je spullen neerleggen en je jas aantrekken.
We gaan naar buiten, ff lekker voetballen!


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Joset
7 maanden geleden

Dit is weer zo'n fantastisch stuk Stef! Talent heb jij! Talent in de klas en talent op schrift! Wow! Zo'n juf wil iedereen toch!