"Wij moeten samen echt vaak lachen hé"

Gepubliceerd op 17 december 2021 om 14:28

Eens in de zoveel tijd ga ik in gesprek met mijn leerlingen. Samen; één op één. 
Ik vraag aan ze hoe het gaat en vraag ook wat ze nog willen leren. Uiteindelijk is het zeer bijzonder dat wij als juffen en meester blijven bepalen wat leerlingen willen leren. Waarom vragen we dat eigenlijk niet aan hen zelf?


Ik ga in gesprek met mijn vriend Pieter. 
Ik: "Hoe gaat het in de klas Pieter?"
Pieter: "Ja goed, ik ben goed in spelling, in Nederlands en Engels. Maar ik kan niet goed rennen". 
"OH en ik kan niet goed gooien met de bal". 

Ik: "Dat kan je inderdaad nog niet zo goed, maar dat kunnen we wel leren toch?"
Pieter: "Ja zeker, ik moet leren oefenen met rennen en kijken tegelijk". 


Pieter kijkt mij aan en kopieert mijn mimiek. Ik merk dat ik glimlach en dat dit, door de spiegel die Pieter mij geeft, omgezet wordt door een lach. Pieter kijkt mij aan en begint mee te lachen. Ik moet nog meer lachen en binnen no-time hebben we samen de slappenlach.


Pieter: "Wij moeten samen echt vaak lachen hé juf". 
Ik: "Ja zeker, dat klopt". 
Pieter: "Waarom moeten wij eigenlijk vaak lachen samen?"
Ik: "Ik denk dat dat komt omdat we het dan gezellig hebben, dan zijn we vrolijk". 
Pieter: "Ja dat denk ik ook". 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.